За нас

Facebook Instagram YouTube

За нас

Фирма „Тим 97“ ООД е основана през 1997г. като официален и ексклузивен представител за България на смазочни продукти UNIL.

Основна дейност на фирмата е внос и дистрибуция на оригинални резервни части и консумативи за леки автомобили, тежкотоварни автомобили и ремаркета. Ключов акцент в дейността на фирмата е ексклузивен внос и дистрибуция за България на висококачествени смазочни продукти UNIL Белгия: автомобилни и индустриални масла, греси и други смазочни продукти.

От 2017 г. фирмата става дистрибутор и на PARKER HANNIFIN, лидер в производството на хидравлични и индустриални маркучи, фитинги, бързи връзки, хидравлични помпи и други. Разполагаме с модерна база за кербоване на хидравлични маркучи. Фирмата става и вносител на филтри и филтриращи системи RACOR, които са дивизия на гиганта PARKER HANNIFIN.

Фирмата е представител и дистрибутор на:

UNIL Belgium – Автомобилни и индустриални масла, греси и други смазочни продукти.
PARKER HANNIFIN – Хидравлични и индустриални маркучи, фитинги и други.
– Буфери ROECKINGER, RINGFEDER и ORLANDI.
– Лафети и крикове за полуремаркета; пневморесьори /въздушни възглавници/ FIRESTONE, AIRSPRINGS и други.
– Директен вносител на продукти HERTH+BUSS GmbH
– Автомобилни лампи от SPAHN Gluehlampenfabrik GmbH
– Огледала за оригинално вграждане MEKRA Lang
Vignal Systems – Стопове, мигачи и габаритни светлини за оригинално вграждане в Mercedes, Man, Iveco, DAF, Renault, Volvo, SCANIA и ремаркета. Резервни стъкла за стопове, фасунги, светлоотражателни самозалепващи ленти, аварийни лампи, камери за обратно виждане, спирални токови кабели и много други.
Cosibo – Резервни части за последващо вграждане за марките товарни автомобили VOLVO, SCANIA и DAF.
– Частите по окачването и управлението – щанги, шарнирни болтове и тампони  са представени от марките Wichmann и ALFRED HEYD – Германия.
– Като официален представител за България, ТИМ-97 ООД предлага и продуктите на BRITAX PMG Ltd. – аварийни лампи и халогенни фарове за допълнително вграждане.
– В наличност се поддържат релета 12V и 24V, спирали за въздух, спирални кабели за ток, за ABS и EBS системи и много други консумативи.
– В наличност има богато разнообразие от филтри за товарни автомобили и пътностроителна техника DONALDSON и HIFI, MANN+HUMMEL, KNECHT и HENGST; накладки, BERAL, ROULUNDS, DON и TEXTAR; ремъци GATES и ROULUNDS.

Фирма „ТИМ-97“ ООД има дългогодишни договорни отношения за дистрибуция на оригинални резервни части с представителите за България на марките MAN и MERCEDES BENZ.


UNIL Belgium

UNIL е водещ световен производител с над 100 годишен опит в производството на всички видове висококачествени автомобилни и индустриални масла, греси и други смазочни продукти.

Портфолио

UNIL разполага с гама от над 500 продукта с превъзходно качество и е в състояние да предостави решение за всички изисквания и проблеми на клиенти в промишления, автомобилния, селскостопанския и транспортния сектор.

История
– Компанията е основана през 1903г. в Белгия, като през 1960 г. във Франция се регистрира търговската марка UNIL.
– Затвърждавайки се като новатор, UNIL Lubricants е първият в света производител на моторни масла с нано частици
– UNIL е сред първите европейски фирми, които произвеждат „long drain“ масла за дизелови двигатели с удължен междусменен пробег.

Официален и ексклузивен вносител и дистрибутор на UNIL за България е „ТИМ 97“ ООД.

Лаборатория
Всички смазочни продукти на UNIL са подложени на обширен контрол на качеството преди, по време и след производство. Ръководителят на производството взема проба от доставения суров продукт при получаванто му във фабриката. Суровините се приемат и прилагат в производство само ако отговарят на всички предварително определени спецификации.
След производството на определен продукт се взема проба от производствения резервоар. Тази проба преминава подобни качествени тестове както първата проба, където се проверява нейния вискозитет при 40 ° C и 100 ° C, цвят, вискозитетен индекс, а също така и за съдържание на вода, фосфор, цинк, магнезий, калций и сяра . Освен това могат да бъдат наложени допълнителни критични тестове върху продукти, разработени за специфични приложения. След пълнене на продуктите в по-малки опаковки като IBC или варели се взема трета проба. Тази проба преминава отново предходните тестове. По този начин се гарантира поддръжката на качеството от суровината до крайния продукт.

28/03/2019

Станете дистрибутор