Меню
Your Cart

За нас

За нас
Основната дейност на фирмата е търговия на едро и дребно, внос и дистрибуция на резервни части и консумативи за тежкотоварни западни автомобили и ремаркета, смазочни продукти.
Ключов акцент  в дейността на фирмата е вноса и дистрибуцията за България на висококачествени смазочни продукти UNIL-Белгия: моторни, трансмисионни и промишлени масла и греси.Вече над 100 години UNIL BELGIUM предлага на своите клиенти висококачествени смазочни продукти. Отчитайки изискванията на новите поколения машини, UNIL BELGIUM непрестанно разширява гамата на предлаганите продукти. UNIL BELGIUM е сертифициран по “Система по качеството” - ISO 9001:2000. 
ТИМ97 ООД  предлага  буфери ROECKINGER, RINGFEDER и ORLANDI, лафети и крикове за полуремаркета, пневморесьори /въздушни възглавници/ FIRESTONE, AIRSPRINGS и др. 
Фирмата е директен вносител на продукти от HERTH+BUSS GmbH; автомобилни лампи от SPAHN Gluehlampenfabrik GmbH;  огледала за оригинално вграждане MEKRA Lang. Разнообразието от стопове, фарове, мигачи и габаритни светлини за тежкотоварните автомобили и ремаркетата е изключително голямо. Продуктите от тази гама, които са и за оригинално вграждане,  са внос от VIGNAL SYSTEMS - Франция. Други са от ASP?CK SYSTEMS –Австрия и EUROLITES S.p.A - Италия. Частите по окачването и управлението - щанги, шарнирни болтове и тампони  са представени от марките Wichmann и ALFRED HEYD - – Германия. Като представител за България ТИМ97 ООД предлага и продуктите на BRITAX  PMG Ltd. – Англия: аварийни лампи и халогенни фарове за допълнително вграждане. През последните години изключително добре се налагат и резервните части за Scania и Volvo внасяни от COSIBO S.p.A. – Италия. В наличност се поддържат релета 12V и 24V, спирали за въздух, спирални кабели за ток, за ABS и EBS системи и много други консумативи.
В склада на фирмата има богато разнообразие от филтри за товарни автомобили и пътностроителна техника DONALDSON и HIFI, MANN+HUMMEL,  KNECHT и HENGST; накладки,BERAL, ROULUNDS, DON и TEXTAR; ремъци GATES и ROULUNDS. 

ТИМ97 ООД има дългогодишни договорни отношения за дистрибуция на оригинални резервни части с представителите за България на марките MAN и MERCEDES BENZ

История
ТИМ97 ООД е фирма по смисъла на Търговския закон на Република България, със седалище гр.Пловдив, ул. “Пещерско шосе” №75, община “Запад”.
Фирмата е учредена през 1997 година, като дружество с ограничена отговорност в Пловдивски окръжен съд.

ТИМ97 стартира дейността си, като дистрибутор за град Пловдив и областта на смазочните продукти UNIL-Белгия. Допълнение към основната дейност е продажбата и на автомобилни филтри и  консумативи за леки и товарни автомобили. С развитието на частния автомобилен транспорт в България се наложи и бързото разширяване на асортимента от резервни части в търговския обект на фирмата. Осъществиха се и се доказаха във времето много добри търговски взаимоотношения с вносителите на резервни части в България. ТИМ97 спечели доверието на своите партньори с лоялност и коректност, както и с непрестанно подобряващи се показатели в продажбите.

Понеже целите на дружеството са били винаги за по-пълното задоволяване на нарастващите нужди на клиентите си, в края на 2003 година се взе решение за осъществяване на директни контакти със западноевропейски производители и търговци на резервни части за товарни авмтомобили. С това се постигна многократно увеличаване на асортимента от стоки с отлично качество и по-добри цени. Наред с това започна изграждане и на дистрибуторска мрежа в страната. Посещението на специализираните изложения във Франкфурт и Хановер от 2004 година насам, както и огромната информация в интернет, спомогнаха за разширяването на контактите ни с още западноевропейски фирми. И до днес в сътрудничеството с тях ТИМ97 се доказва, като надежден партньор, с абсолютна коректност и решителност.

С устойчивото развитие и нарастване на положителните икономическите показатели на фирмата, с натрупания опит и компетентност в работата на дружеството, през есента на 2008 година се взе решение за разширяване на търговската и складова площ. За целта чрез банков кредит се закупи скадова база в с.Царацово в непосредствена близост до град Пловдив.
Основна политика в дейността е стриктното спазване на законовите изисквания на Република България и ЕС. Важни акценти в работата на дружеството са свързани със спазването на нормите за  безопасност на труда и опазването здравето на трудещите се. За отличните финансови резултати спомагат добрите колегиални взаимоотношения, високата отговорност към работата и успешният управленски план.

Ние използваме бисквитки и други подобни технологии, за да подобрим вашето сърфиране и функционалността на нашия сайт. Декларация за поверителност .