Пластични смазки (Греси)

THERMOPLEX

Универсална грес тип "дълговечна", приложима за продължителна употреба в широк температурен диапазон, от -30°С до +150°С, с пикове до 225°С. Подходяща е, както за високи скорости, така и за големи натоварвания и удари. Напълно неразтворима във вода, тя се препоръчва за използване в сурови условия.

Спецификации: 

NLGI 2

Приложения: 

Таг: 

CALIOPAL

Литиево-калциева ЕР грес с високи експлоатационни характеристики. Специално разработена за употреба при високи натоварвания с удари, при ниски скорости и в присъствие на вода. Тези условия съществуват в автомобилния сектор, в строителната механизация, в селскостопанската техника и т.н.

Спецификации: 

NLGI 0, NLGI 2

Приложения: 

Таг: 

MOLITH EP

Грес с високи качества, съдържаща графит и молибденов бисулфид (MoS2), приложима при детайли, където е възможно да възникне гранично триене: детайли, подложени на високи натоварвания или удари (плъзгащи лагери, шарнири, гърбици, ролки и др.), лагери на пътностроителни машини.

Спецификации: 

NLGI 2

Приложения: 

Таг: 

GREASE EP/R

Грес със свойство EP, с високи показатели, за разнообразна употреба (шарнири, кардани, главини, помпи, лагери и др.), особено пригодна в условията на високи температури и тежки натоварвания. Пенетрационният клас 00 е специално пригоден за системи за централно гресиране.

Спецификации: 

NLGI 00, NLGI 1, NLGI 2, NLGI 3

Приложения: 

Таг: 

COPPER ANTI-SEIZE

Органично-метална смес с широко приложение. Смазващ и антизадиращ продукт, предназначен за детайли, подложени на силни натоварвания и високи температури. Смазване и защита на бавнодвижещи се детайли: коксови пещи, високи пещи, установки за непрекъснато леене INTERSTOP, METACON, FLOCON, NKK, циментови пещи, детайли на екструдерни матрици за пластмаси, оборудване при преработка на каучук – лагери на смесители и цилиндри, контролни и регулиращи механизми на парни котли и турбини, колектори на изгорели газове.

Приложения: 

Таг: 

GREASE HT 300

Грес с бентонит, позволяваща много високи температури на използване (с върхна точка до 250°С). Нейните прибавки и придават свойството EP, позволяващо защита от износване при силни натоварвания. Тя има добра адхезионна способност (прилепваемост) за метални повърхности и е неразтворима във вода. Поставя се върху всички механизми (освен бързите лагери), подложени на високи температури: пещи за изсушаване и изпичане, ролки (валяци, шайби, ходови колела), конвеерни (транспортьорни) ролки (ролганги, валяци)

Спецификации: 

NLGI 2

Приложения: 

Таг: 

GREASE LT

Многофункционална грес със свойство ЕР, на база минерално масло и калциев сапун. Температурния й диапазон на приложение е от -54°C до +95°C. Тя притежава и подчертана способност да абсорбира проникналата вода в смазваните органи. Препоръчва се за употреба във влажни среди и/или при ниски температури за смазване на: индустриални машини и изделия, ръчни електрически инструменти, лагери, подвижни части, моторни лодки.

Приложения: 

Таг: 

GREASE 783

Грес от сапун с алуминиев комплекс и 100% синтетично базово масло (PAO). Хомологирана по NSF/USDA H1. Прилага се за общо мазане (лагери и други приложения) в селскостопанската и хранително-вкусовата промишленост. Температурен диапазон от -30 до +170°С

Спецификации: 

NSF/USDA H1, NLGI 2

Приложения: 

Таг: 

ALIMENTA

Смазочен продукт от тип CODEX, предназначена за детайли, които влизат в контакт с хранителни и фармацевтични продукти. Създадена е на базата на пречистено бяло фармацевтично масло, съответстващо на CODEX, с инертни присадки.

Спецификации: 

Регистрирана от NSF с ниво H1 под № 127942, NLGI 2

Приложения: 

Таг: 

GREASE VA

Вазелинова грес тип CODEX. Специално препоръчана за смазване на различни детайли, при които е възможен контакт с храни, където се препоръчва употреба на фармацевтичен вазелин. Съответсва на PB V – DAB – Classe AA

Спецификации: 

NLGI 4

Приложения: 

Таг: 

Страници

Subscribe to Пластични смазки (Греси)